fredag

Rött eller vitt?


Det råder stora meningsskiljaktigheter huruvida det röda eller det vita vinet är godast. Oftast brukar det vara som så att man antingen är ett fan av det röda vinet, eller tvärtom. Det finns vissa som gillar båda, men oftast så har man en särkskild kärlek till antingen rött eller vitt vin.

Men faktum är att det inte behöver vara antingen svart eller vitt, eller i detta fall rött eller vit. För egentligen så handlar det om vilket vin som passar till vilken mat, förutsatt att man dricker vin till maten. Först då så har det någon särskild betydelse om man dricker rött eller vitt vin.

Man brukar nämligen säga att rött vin i regel passar till kött och lite mer tunga rätter. Detta innebär i sin tur att det vita vinet passar sig bättre till fisk- och skaldjursrätter.
  Att smaken sedan är som baken kan vi alla vara överens om. Och vill man tvunget dricka rött vin till skaldjur går detta givetvis också bra.

Ett liv i svett


Med tanke på hur mycket jag har svettats genom livet, så är det egentligen lite konstigt att ingen läkare eller annan i min närhet har påpekat det mer. För så mycket som jag brukade svettas förr i tiden, så är jag förundrad över hur lite folk verkade bry sig. Eller så låtsades dom bara.

För häromåret så fick jag reda på att jag något som kallas som Hyperhidros. Ett tillstånd som innebär att man svettas mycket och lätt i nästan alla situationer. En sjukdom som ni säkert kan förstå är ganska jobbig, för så fort jag blev lite extra nervös eller pirrig så rann svetten av mig som floder i Niagarafallet. Mindre charmigt, som ni förstår.

Att gå på dejt eller träffa tjejer var något som knappt var aktuellt för min del. För vem vill träffa en kille som har svettiga händer och vars panna är glansig jämt och ständigt. Knappt jag själv. Men nu har jag fått hjälp och mitt svettiga tillstånd är botat för evigt. Nu är det fritt fram för mig att gå på dejt hur mycket jag vill. 

Äntligen en billigt Badkar

Nu har jag äntligen bestämt mig och efter mycket övervägande så är jag nu redo för att skaffa mig ett badkar. En kanske inte så spännande sak enligt er, men faktum är att för mig är det personligen ett mycket spännande beslut. 

Jag har nämligen länge inte haft varken råd eller plats för att skaffa ett badkar, vilket har gjord mig både besviken och ledsen.  Men nu har jag hittat en sajt med billiga badkar och enligt mina badrumsmått så har jag faktiskt plats för ett litet badkar.

Och med tanke på hur kort jag är så behöver jag verkligen ingen pool direkt. Det räcker med ett litet härligt badkar som man kan bara kan gott sig i. Precis så som jag vill ha det. Så om en månad har jag ett fullt installerat badkar i mitt badrum, och då är det fritt fram för att bara njuta fullt ut av ett varmt bad.