onsdag

Vilsen utan mobilen


Det råder ingen tvekan om att vi idag inte klara oss utan vår mobiltelefon. För även om många av oss växte upp utan mobiler och allt som har med dagens teknik att göra så kan vi knappt minnas den tiden då vi inte hade mobiler. Hur betedde man sig då? Hur kom man i kontakt med andra?

Det är en tid som många av oss har förträng och som idag är ett minne blott. För idag så kan vi knappt kliva utanför dörren utan vår mobil. Den har liksom blivit ett med oss själva och utan den känner vi oss inte hela. Något som givetvis är på gott och på ont.

I dag kan man göra allt från att låna med mobilen, till att skicka mail och chatta. Det finns alltså nästan ingenting du idag inte kan göra med mobilen. Nu för tiden så finns det mobiler som i princip fungerar som en vandrande dator, fast i miniformat.

Vem vet? Inom några år kanske vi knappt kommer att äga datorer? För allt kommer ju vara tillgängligt i din mobiltelefon. Det råder alltså ingen tvekan om att den moderna tekniken håller på att bli ett med oss människor.