fredag

Svenskar slarvar med ekonomin

Allt fler i dagens samhälle verkar ha det allt svårare med att hantera sin privatekonomi. Något som man ser exempel på allt oftare, bland annat på succéprogrammet Lyxfällan som nu gått i några år. Detta är det klassiska beviset på att svenskarna blir allt sämre på att betala sina räkningar i tid eller göra budget varje månad.

Många verkar helt enkelt tro att detta ska lösa sig av sig själv, vilket det givtevis aldrig gör i slutändan. Och mitt i denna seperation så tar allt fler så kallade sms lån, som i regel bara tar ner dom ännu längre och djupare i skuldträsket. Det är alltså väldigt lätt att hamna i en ond cirkel och har man väl hamnat i en rejäl skudlfälla är det väldigt svårt att ta sig ur den.

Detta ser man alltså väldigt tydligt i programmet Lyxfällan. Flera svenskar som har både familj och allt avd det innebär, sitter på skulder upp till en miljon kronor. Något som ju uppenbarligen inte är en lätt situation att ta sig ur. Som tur är så har Lyxfällan och deras programledare räddat en hel del familjer i nöd, men man vågar ju inte ens tänka på vad som hade kunnat hända om inte deras hjälp hade fått bot på problemet. Vi kan ju dock alla fantisera..