torsdag

Färre framkallar foto


I dagens moderna och tekniska samhälle så verkar det vara allt färre som väljer att framkalla foto och placera dom i ett härligt album. Jag minns på den gamla goda tiden då fotoalbum och det här med fotografier nästan var en helig sak, och flera gånger om året tog man ett krafttag och organiserade sina foton man tagit.

I dag däremot ser situationen lite annorlunda ut. Tack vare Internet och alla de sociala medier som präglar vårt dagliga liv, så har det här med fotografier blivit en mer vardaglig företeelse.

För nu för tiden behöver man inte bara en kamera för att ta en bild, utan nu för tiden har de flesta mobiltelefoner eller mp3-spelare också kameror, till och med blixt. Detta bidrar till att frekvensen på att ta fotografier blir mycket högre och mer vardaglig. Fotografierna har vi lagrade i datorn eller i telefonen, och ett fotoalbum gör man sällan. Lite synd tycker jag, för det finns ingenting som går upp emot att sitta i en härlig fåtölj och bläddra i sina gamla album.

Nätauktioner allt vanligare


Tack vare Internet och e-handeln så har företeelsen nätauktioner ökat markant under de senaste åren. Detta givetvis tack vara E-Bay och den svenska versionen Tradera.

För när dessa kom ut så fanns det, i alla fall i Sverige, en stor skepticism gentemot denna typen av auktioner. Många var osäkra på om allting gick rätt till och en hel del var rädda för att bli lurade på ett eller annat sätt.

I dag där emot ser det hela lite annorlunda ut. Framförallt så har e-handeln lyckats etablera sig mycket starkt bland människor runt om i världen, och nu för tiden finns det bland annat trygga betallösningar som säkrar att ingen kan bli lurad.

Och tack vare detta så vågar fler köpa sin produkter via dessa olika typer av nätauktioner. Detta främst på grund av att det är prisvärt och ibland till och med smidigare än att bege sig till en vanlig butik i ett köpcentrum.