fredag

Vill vi köpa vin på systemet?

Att många i Sverige verkar vara mer och mer tveksamma till vårt monopol kring alkohol kan vi nog vara överens om. Det faktum att systembolaget är den enda butiken som har rättigheter att sälja alkohol verkar irritera fler och fler svenska medborgare.

Men hur kommer egentligen detta? För visst finns det både fördelar och nackdelar med vårt kära systembolag. Många menar ju bekant att om systembolaget kommer att försvinna, ja då kommer utbudet att försämras markant. Exakt varför det skull vara så är oklart, men man menar väl helt enkelt att fler kommer välja att sälja exempelvis vin, utan att egentligen veta så mycket om vad som är bra och dåliga viner.

Andra menar däremot att fler kommer vilja att sprit och alkohol på allvar, genom att köpa in det finaste och godaste vinerna. Detta är dock någonting man inte heller kan vara söker på. Men då forum som Wineworld finns, som bibehåller all typ av kunskap kring till exempel goda viner så behöver man nog inte oroa sig för det. För faktum är ju att det finns ett väldigt stort intresse kring exempelvis vin och whisky, så utbudet kommer med all säkerhet inte att försämras.